Печат

Програма

Събитие 

Заглавие:
"Животът, макар и кратък" - ДТ гр.Търговище
Кога:
19.05.2021 19.00 ч.
Къде:
МДТ Голяма зала - Велико Търново

Описание

„ЖИВОТЪТ, МАКАР И КРАТЪК“

Станислав Стратиев

 

Постановка: Денислав Янев

Сценография и костюми: Никол Трендафилова

Сценичен бой: Камен Иванов

Участват: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров

 

 

„Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев е абсурдистка комедия, която проследява решението на архитект Стилиянов, кариерист на средна възраст, да отстоява за първи път принципите си и серията от сблъсъци с нелепи персонажи , които среща по пътя си към целта.

В ролята на архитекта със събудена гражданска съвест влиза един от ветераните в театралното изкуство –  Тeодор Елмазов, известен на публиката и с телевизионните си изяви в  „Клуб НЛО“, „Седем часа разлика“ и „Музика, музика“ по БНТ2. Негови антагонисти на сцената ще са Ивана Стоянова и Йордан Любомиров, както и обичаният от публиката в Търговище Любомир Фърков, който влиза в поредното си емблематично превъплъщение.

В постановката младият, но вече с опит режисьор Денислав Янев ни разкрива поредната житейска истина за цената на материалния комфорт и отстояването на позиции, въпреки обстоятелствата. Този път ще търсим отговори на въпросите: Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме? Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци? Готови ли сме да помогнем на човек в нужда?

Заедно чрез театъра да преоткрием човешките добродетели!