Печат

Програма

Събитие 

Заглавие:
"Животът - това са две жени"
Кога:
28.04.2021 19.00 ч.
Къде:
МДТ Камерна зала - Велико Търново

Описание

Животът - това са две жени"

 

пиеса от Стефан Цанев

 

Режисьор - Невена Митева

Сценография и костюми - Лидия Къркеланова

Музика - Петър Атанасчев

 

С участието на: Стефка Златкова, Стоян Борисов, Силвия Шекилова

 

 

Създадена преди повече от двайсет години, пиесата “Животът – това са две жени” продължава да звучи актуално и съвременно. Освен гениален драматург, авторът Стефан Цанев е тънък познавач на класическата театрална традиция, а съчетанието на бляскав талант и респектираща ерудиция е в основата на непрестанния интерес към пиесата.

Текстът предполага различни прочити и интерпретации. Авторът с ефирна лекота борави с драматургичния текст, с който ни внушава и препраща в контраста на различни настроения и усещания - от искрения, непринуден смях до дълбоката и съкровена мъка и болка.

В същото време, пиесата предлага много конкретна проблематика - за комичните и напрегнати взаимоотношения между бъдещите снаха и свекърва, за сравнението между живота и ценностите на една обикновена селска женица и на светската интелектуалка, обиколила света, получила вниманието на мъжете.

Спектакълът “Животът – това са две жени” провокира към размисъл за невидимите неща от живота, за покаянието и прошката, за трудните решения и трудния избор, за човешките слабости и дълбоко пазените тайни, за живота с цялото му многообразие.