Печат

Програма

Събитие 

Заглавие:
"Зех тъ, Радке! Зех тъ!"
Кога:
16.03.2021 19.00 ч.
Къде:
МДТ Голяма зала - Велико Търново

Описание

Режисьор - Гълъб Бочуков

Диригент – постановчик - Игор Богданов

Диригент - Васил Вълчев                                

Художник - Лидия Къркеланова

Хореография - Катя Богданова                               

Хормайстор - Яница Брънзелова

Помощник режисьор - Румяна Атанасова

 

С участието на:Иван Митев, Милен Иванов, Георги Гърланов,Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Виктор Терзийски, Валерия Пейчева, Стефан Методиев, Йордан Чейреков, Ивайло Цачев, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Цветомил Йорданов

 

Оркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“

 

Постановката е по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. Великотърновският театър е първият в България, който поставя „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” като мюзикъл, търсейки един общ музикален и драматургичен художествен израз, зада внуши посланията на времето, на епохата. В основата на мюзикъла е популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Участват солисти, актьори, оркестър, хор и балет.


Бай Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал.

Това е само част от сюжета на мюзикъла „Зех тъ, Радке, зех тъ!“ на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” град Велико Търново. Бляскавата комедия-мюзикъл „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” e отново на сцената на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ и в сезон 2021 г.

Ако е вярно, че светът се е разделял с миналото смеейки се, това може да бъде и лекарство. 100 минути смях през сълзи или смях със сълзи – както ви се харесва.