МДТ Константин Кисимов

Събитие 

Заглавие:
"Българи от старо време" - оперета от Ас. Карастоянов
Кога:
10.09.2021 21.00 ч.
Къде:
крепост Царевец - Велико Търново

Описание

"БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ"

оперета от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов

 


музика: Асен Карастоянов                         

либрето:   Коста Райнов

постановъчна версия:   МариоНиколов   

диригент: Васил Вълчeв


сценография:   Лидия Къркеланова           

хореография: Борислав Ангелов, Румяна Маркова

 С участието на:

Солисти, актьори, оркестър, хор и балет на

Музикално - драматичен театър "К. Кисимов"

 

Играна, желана и приемана с възторг във всяко време „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване. „Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.

Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото. Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.

Проблематиката, която третира е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изградения паралел с нашето съвремие, карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.

Красотата и любовта, гордостта на българина, смеха и обичта, нека останат дълго в сърцата ни с българите от „старо” време!”

ScenaNaVekovete

ScenaNaVekoveteFB